Maaria Kaiperla

Maaria ”Maare” Kaiperla, on tutkinnon suorittanut DO-osteopaatti ja eläinosteopatian pioneereja Suomessa.

Päätoimisena osteopaattina hän on toiminut vuodesta 1994.

Maaria hoitaa sekä ihmis- että eläinasiakkaita.

 

Maaria Kaiperla on opintojensa alkuvaiheesta alkaen hakenut lisäoppia ulkomailta. Aluksi lähinnä Englannista, jossa hän kävi 90- luvulla kaikki mahdolliset hevososteopatiakoulutukset muun muassa tri Puseyn ja DO Stuart McGregorin oppilaana.

Yhdessä silloisen elämänkumppaninsa, joitakin vuosia sitten edesmenneen, DO Allister MacGregorin kanssa Maaria kiersi eri puolilla maailmaa sekä opiskellen lisää että hoitaen hevosia ja koiria.

He sovelsivat oppimaansa ja kehittivät yhdessä eläinosteopatiaa. Tämän kehitystyön tuloksena syntyi  OIF-eläinosteopatia. Menetelmän pohjana on klassinen osteopatia/ bodyadjustment, jonka tri Wernham aluksi kehitti ihmisille ja jota Maaria ja Allister alkoivat soveltaa eläimiin.

Lisäksi hoidossa  hyödynnetään kraniaaliosteopatiaa ja muita erilaisia osteopaattisia lähestymistapoja  hoidettavan eläimen tarpeen ja tilanteen mukaan.

Maaria Kaiperla on vuosia erikoistunut kraniaaliosteopatiaan. Kraniaaliosteopaatit koulutetaan tuntemaan kehon pieniä ja hienovaraisia rytmisiä liikkeitä. Nämä liikkeet ovat tahdosta riippumattomia ja niitä esiintyy kehon kaikissa kudoksissa.

Tunnustelemalla näitä liikkeitä kraniaaliosteopaatti pystyy tuntemaan potilaan terveydentilan ja paikallistamaan mahdollisen vaivan aiheuttajan.

Eläinten ja ihmisten lisäksi Maaria Kaiperla hoitaa myös ratsukoita. Mikäli ratsastajan oma keho ei ole kunnossa ja tasapainossa, lisää se virheellistä kuormitusta hevosen kehossa. Näinollen pitkäkestoisinta tulosta ei aina saada aikaan pelkästään hoitamalla hevonen kuntoon.

 

Maaria Kaiperlalla on opintoja hevosen kengityksestä, hammashuollosta ja eläinten ruokinnasta. Hänellä on myös homeopaatin koulutus ja tietämystä yrttilääkinnästä.

   

 

Vuosina 92-93 Maaria vietti useita kuukausia Linda Tellington-Jonesin luona Uudessa Meksikossa opetellen TTouch -metodia.

Ennen osteopaatin uraa Maaria Kaiperla on työskennellyt sekä ravi-että ratsutalleilla Suomessa ja ulkomailla. Hänellä on laaja työkokemus hevosiittoloista.

Maaria Kaiperlalla on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus aktiivisena saksanpaimenkoiraharrastajana.

 

 

 

Maarian vapaa-aika kuluuvat muun muassa omat hevoset ja kaksi saksanpaimenkoiraa. Ratsastuksessa Maaria on suuntautunut klassiseen ratsastukseen valmentajanaan Sarah-Jane Clarke. 

Lisäksi hän harrastaa astangajoogaa, tanssia sen eri muodoissa, talvisin avantouintia ja vetohiihtoa nuoren koiransa vauhdittamana sekä meditaatiota ja mielenhallintaa.

Laitesukeltamaan Maaria Kaiperla pyrkii mahdollisuuksien mukaan -kokemaan merenalaisen maailman äärettömän hiljaisuuden.

 

 

Thinking, feeling, seeing hands